دانستی ها

خواص آلانتوئین بر روی پوست

خواص آلانتوئین بر روی پوست

آلانتوئین، پودر کریستالی بدون بو و سفیدرنگ بوده که به­عنوان یک ماده فعال در صنایع دارویی و آرایشی مورد استفاده قرار می­گیرد. در سال 1935، رابینسون موفق به جداسازی آلانتوئین از منابع حیوانی به­عنوان یک ماده فعال اصلی شد. سال­هاست که آلانتوئین به ­عنوان ماده ­ای شناخته شده در ترمیم بافت آسیب دیده پوست، به ­کار می­رود و از آنجائیکه مقادیر بالای آن در ارگانیسم­های گیاهی و حیوانی شناسایی شده، در طب سنتی کاربرد بسیاری داشته است. به ­تازگی افزودن آلانتوئین به پمادهای مورد استفاده در جراحی و درمان­های پوستی نیز مرسوم شده است.

نحوه عملکرد آلانتوئین

  • تسریع تکثیر سلولی

 چگونگی عملکرد آلانتوئین در بهبود زخم پیچیده است، به این ترتیب که ابتدا بافت مرده پوست برداشته می­شود و محل زخم پاک می­گردد، پس از آن تکثیر سلولی شتاب می­گیرد که این امر منجر به رشد بافت سالم و نهایتاتشکیل اپیدرم (سطحی­ترین لایه پوست) می­گردد. در اکثر موارد، درد ناشی از زخم پس از اولین دفعات استفاده از آلانتوئین، از بین می­رود. آلانتوئین همچنین خارش و زبری پوست را از بین می­برد. اخیرا مطالعات جدیدی بر روی تکثیر سلولی، با استفاده از روش فلورسانس صورت گرفته که نتایج حاکی از کاهش قابل توجه زمان تکثیر سلولی و سرعت بخشیدن به تکثیر سلولی با استفاده از  یک کرم حاوی 0.5 درصد آلانتوئین می­باشد.

  • خاصیت کراتولیتیکی (اثر نرم­ کنندگی)

از آلانتوئین به عنوان یک ماده فعال و ایده­ال با خاصیت کراتولیتیکی یاد می­شود، به این معنا که  استفاده از آلانتوئین بر روی پوست سالم صورت و بدن، باعث نرم و صاف شدن ظاهر آن می­گردد. تا­کنون جزئیات مکانیسم  عمل آلانتوئین به طور کامل درک نشده است، اما اعتقاد بر این است که آلانتوئین باعث افزایش­ میزان لوکوسیت­ها (گلبول­های سفید) شده و جریان لنفاوی را نیز افزایش می­دهد.

  • تاثیر مفید بر حفظ رطوبت، از بین رفتن قرمزی و تسکین دهندگی پوست

یکی دیگر از ویژگی­های جالب آلانتوئین، تاثیرمفید آن بر حفظ رطوبت پوست می­باشد. مطالعات جدید حاکی از آن است که استفاده از یک کرم حاوی 0.5 درصد آلانتوئین، قرمزی و خشکی پوست را به میزان قابل توجهی کاهش می­دهد. تسکین­دهندگی پماد حاوی آلانتوئین نیز پس از تحریکات مکانیکی، شیمیایی (به­وسیله سورفکتانت­ها، سدیم دودسیل سولفات) و تحریک توسط UV مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان می­دهد که استفاده از یک کرم حاوی 0.5 درصد آلانتوئین قرمزی پوست و از دست رفتن آب لایه اپیدرم پوسترا به میزان قابل توجهی کاهش می­دهد.

استفاده در مصارف دارویی و درمان پوست

آلانتوئین دارای خواص پیشگیرانه و درمانی برجسته­ای می­باشد و به علت سازگاری با انواع فرمولاسیون، در بسیاری از محصولات دارویی کاربرد دارد. افزودن آلانتوئین به پمادهای درمان زخم باعث تسریع بهبود زخم می­گردد. این مساءله در درمان زخم­هایی مانند بریدگی، خراش، خشکی پوست، زخم­هایی که آهسته به درمان پاسخ می­دهند یا زخم­های چرکی، زخم­های مقاوم به درمان با علل مختلف و زخم­های سوختگی (منشاءحرارتی یا تابش) مشهود می­باشد. فیشر در مطالعات خود نشان داد که وازلین حاوی 5 درصد آلانتوئین در درمان زخم، پسوریازیس و رفع خشکی پوست موءثر می­باشد. فرمول­های حاوی آلانتوئین همچنین در درمان اگزما، آماس پوست، تاول­های ناشی از گرمی در غشاء مخاطی دهان و هموروئید (بواسیر) موثرمی­باشند.

استفاده در صنایع آرایشی و بهداشتی

استفاده از  آلانتوئین در لوسیون­های دست و کرم­های صورت، زبری پوست را از بین می­برد و ترمیم بافت آسیب­دیده را تسهیل می­نماید. لی­ ­وان و همکارانش با بررسی یک لوسیون دست حاوی آلانتوئین، بر روی تعداد زیادی از زنانی که پوست­ آن­ها به­شدت آسیب دیده بود به این نتیجه دست یافتند که در 90 درصد از آنان، استفاده روزانه از لوسیون دست، باعث بهبودی کامل و برای 10 درصد باقیمانده، بهبود قابل توجهی در بافت پوست مشاهده شد. قسمت­هایی از پوست صورت آقایان که به­دلیل اصلاح، آسیب دیده­ بود، پس از استفاده از محصول بعد از اصلاح حاوی آلانتوئین ترمیم شد. استفاده از فرمولاسیون­های حاوی آلانتوئین برای پوست حساس کودکان و نوزادان بسیار مناسب می­باشد.  در بسیاری از کرم­ها مانند کرم­های مغذی پوست وکرم­های روزانه و شب، محصولات مراقبت از لب، پودرهای با مصارف متنوع، لوسیون­های پس از آفتاب و دیگر فرمولاسیون­های آرایشی، وجود آلانتوئین تاثیر به­ سزایی در درمان پوست دارد و حس آرام­­بخشی موءثری پس از مصرف ایجاد می­کند. استفاده از آلانتوئین در رژلب­ها، دئودرانت­­ها(ضدعرق­ها) و محصولات حمام آفتاب، باعث حفاظت از پوست شده و همچنین به علت خاصیت کراتولیتیک آن، به عنوان یک افزودنی مناسب در بسیاری از محصولات مراقبت از مو کاربرد دارد و در درمان شوره سر نیز مفید می­باشد. آلانتوئین در درمان تاول­های ناشی از گرمی در غشاء مخاطی دهان نیز اثر مطلوبی دارد، به­همین دلیل به عنوان یک افزودنی قابل اطمینان در محصولات بهداشتی دهان­شویه مورد استفاده قرار می­گیرد.

حلالیت

آلانتوئین در فاز آبی محصولات آرایشی محلول و در روغن­های آرایشی نامحلول می­باشد ضمنا از طریق آنالیز HPLC می­توان، میزان آلانتوئین موجود در محصولات آرایشی را تعیین نمود.

پایداری

آلانتوئین موجود در محلول­ آبی در محدوده pH ، بین 8-3 پایدار است اما اگرآلانتوئین موجود در این محیط و یا محیط بازی قوی گرم شود، تجزیه می­گردد، ضمنادر فرمولاسیون­های فاقد آب، آلانتوئین در شرایط نرمال قابل نگهداری می­باشد.

شامپو ویتامینه و تقویت کننده ساختار مو شرکت دکتر کلوگل نیز از این ماده در شامپوهای خود استفاده کرده است که دارای اثرات زیر می باشد:

■ دارای اثر تقویت کننده برای موهای شکننده و دچار ریزش
■ دارای فرمولاسیون بسیار ملایم و PH سازگار با پوست سر
■ برطرف کننده کلیه نیازهای تغذیه ای پوست سر و مو بواسطه داشتن ویتامینهایB5 ,C, E
■ حفظ رطوبت ساقه مو و پیشگیری از ریزش و رفع خارش پوست سر
■ دارای اثر تحریک رشد مو و تقویت ساقه مو
■ نرم کننده و درخشان کننده مو
■ ترمیم کننده موهای آسیب دیده و رنگ شده

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 5 =